Vieringen 2016

In de Taizé vieringen van 2016 nemen we sleutelwoorden van Taizé, zoals deze besproken zijn in een Bijbelintroductie in de zomer van 2015 in Taizé, als leidraad. In de voorbereiding van de viering bespreken we met elkaar wat het sleutelwoord voor ons betekent en welke Psalm, Bijbeltekst en liederen bij dit woord passen. In de tekst op de site en in het boekje van de viering wordt wat wij vonden kort weergegeven. Je kunt dit lezen als voorbereiding op de viering of ter overweging tijdens de stilte.

Vieringen en overige activiteiten

Hieronder tref je een overzicht van onze activiteiten van het komende seizoen aan.

Activiteit Datum Aanvang Locatie
Taizé-viering 25 november 2018 19:00 uur * Oud Katholieke Kerk
Taizé-viering 27 januari 2019 19:00 uur * De Merwelanden
Taizé-viering 24 maart 2019 19:00 uur * Wilhelminakerk
Taizé-viering 26 mei 2019 19:00 uur * Verrezen Christus
* Inloop is vanaf 18:30 uur, waarbij vooraf liederen worden geoefend. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Voorbereidingsgroep

Alle Taizé-vieringen worden verzorgd en voorbereid door de werkgroep Interkerkelijke Taizé-vieringen Drechtsten. Daarnaast wordt deze werkgroep aangevuld met vast muziekkanten en muziekkanten van de deelnemende kerken.

Vieringen hebben daarnaast plaats (gehad) in de kerken van:

Heb je interesse in het organiseren van een Taizé-viering in jouw kerk, maar weet je niet zeker of je wilt meedraaien in de voorbereidingsgroep? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie.© 2011 - 2018 TaizéDrechtsteden.nl | Spel- en typfouten voorbehouden

Dagtekst

  • di. 11 december
    God, naar u smacht mijn ziel, naar u hunkert mijn lichaam. Uw liefde is meer dan het leven. (Ps 63)

Al mensen gingen je voor

Maandelijks geeft de voorbereidingsgroep inzicht in de ontwikkelingen binnen de Drechtsteden. Hierbij wordt de laatste informatie gedeeld over aankomende vieringen. Je kunt zich geheel gratis en gemakkelijk aanmelden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief